Living Library: ‘Leen een mens met een verhaal’

Gewoonlijk leen je een boek in de bibliotheek als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Op zaterdagmiddag 10 september is het in de bibliotheek echter mogelijk om daarvoor een mens te lenen. Diverse ‘levende boeken’ zitten klaar om gelezen te worden door geïnteresseerde bezoekers. Wat is bijvoorbeeld het verhaal van een man die zich in het openbaar als vrouw vertoont? Hoe is het om te leven als hoogbegaafde of als laaggeletterde? Waarom doet iemand aan zelfbeschadiging?

Net als in een echte bibliotheek is er tijdens de Living een Library een catalogus met levende boeken om uit te kiezen. Je gekozen boek wordt voor je gehaald en daarna heb je 20 minuten om het ‘te lezen’, dat wil zeggen een gesprek aan te gaan. Daarna lever je het boek weer in voor de volgende leners. Wethouder Marieke Schouten, die o.a. Inclusie in haar portefeuille heeft, zal om 13.00 uur de Living Library openen.

Living Library is een internationaal concept, dat ook in Nederland regelmatig wordt georganiseerd. Het doel van Living Library is mensen in contact te brengen met mensen waar vaak een vooroordeel over bestaat. Door het gesprek aan te gaan met anderen en je in hun verhaal te verdiepen, ontstaat vaak begrip en verbinding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk